French Bulldog benzersiz ve sevimli görünümleri nedeniyle köpek sahipleri arasında popüler bir seçimdir. Bir Fransız Bulldogu sahiplenmek, evlerine bir köpek kabul etmeyi düşünen birçok kişinin aklındadır.
French Bulldog canlı kişilikleri, enerjik yaşam tarzları ve belirgin ırksal özellikleriyle bulundukları her alanı canlandırırlar. Öte yandan, bu cinsten bir köpeği sahiplenmeden önce bilmeniz gereken birkaç şey vardır. İhtiyaçları uygun şekilde karşılandığında, bu sevimli yaratıklar mükemmel sağlık ve mutluluk dolu bir hayatın tadını çıkarabilirler.
1. French Bulldog Genel Bir Tanım
Küçük bir ev köpeği cinsi olan Fransız Bulldogu (veya “Frenchie”), kökeni Fransa’ya dayanır. Küçük yapıları ve benzersiz yarasa kulakları onları oldukça çekici kılar. Genellikle 28 ila 30 cm omuz yüksekliğine ve 7 ila 12 pound ağırlığa sahiptirler. Gökkuşağı renklerinde mevcuttur french bulldog kıyafet.
Arkadaş canlısı yapıları ve sınırsız enerjileri nedeniyle, Frenchie’ler evcil hayvan olarak popülerdir. Olumlu tarafı, çocuklarla harika geçinirler ve genellikle cana yakındırlar, ancak asi olabilirler ve sürekli eğitime ihtiyaç duyabilirler. Arkadaş canlısı ve sevimli oldukları için popülerdir.
French Bulldog burunları ve düz özellikleri, solunum sorunları, cilt alerjileri ve omurga hastalıkları gibi sağlık sorunlarına yatkın olmalarını sağlar; ayrıca horlamalarıyla da ünlüdürler. Bu sağlık risklerinin ciddiyetini azaltmak için, bunlara iyice dikkat etmelisiniz.
2. French Bulldog larda Sağlık Sorunları ve Kalıtsal Yatkınlıklar
Bir French Bulldog sahiplenirken akılda tutulması gereken birkaç şey, bu köpeklerin karşılaşabileceği potansiyel sağlık sorunlarıdır. genel olarak sağlıklı köpekler olma eğiliminde olsalar da, cinslerine özgü birkaç yatkınlıkları vardır. Bunların en yaygın olanı astımdır.
French Bulldog Sahiplendirme ücretsiz Özellikle sıcak ve nemli iklimlerde, french bulldog bakımı kısa burunları nefes almalarını zorlaştırabilir. Brakisefalik Obstrüktif Hava Yolu Sendromu’nun belirtileri arasında hırıltı, nefes almada zorluk ve horlama bulunur.
Fransız Bulldog’ları sıklıkla cilt alerjileri yaşarlar. Kaşıntı, kızarıklık ve tahriş, bu köpeklerin cilt alerjileri nedeniyle yaşayabilecekleri belirtilerdir. Pire ısırıkları, polen, toz ve bazı yiyecekler alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
Bu köpeklerde yukarıda listelenenlerden daha az yaygın olsa da başka sorunlar da ortaya çıkabilir. Bir kez daha, bu sorunların sorumlusu cinsin benzersiz anatomisidir. Kısa boyları ve tıknaz yapıları nedeniyle Fransız Bulldog’larının hemivertebra ve omurlar arası disk hastalığı gibi omurga sorunları yaşama olasılığı daha yüksektir. Arka bacaklarda çeşitli hastalıklar sonucu ağrı, güçsüzlük veya hatta felç görülebilir. Katarakt, kiraz göz ve kornea ülseri gibi birçok göz rahatsızlığı Fransız Bulldog’larını etkileyebilir. Ayrıca, Fransız Bulldog’ları sarkık kulaklarının nem ve bakteri toplaması nedeniyle kulak enfeksiyonlarına eğilimlidir.
3. Bir French Bulldog Ne Yemesi Gerektiği ve French Bulldog Mama önerisi
French Bulldog doğru beslenmesi genel sağlıkları ve mutlulukları için çok önemlidir, bu nedenle Fransız Bulldog’larının ekstra ilgiye ihtiyaç duyduğu bir alan olduğunu söylemek güvenlidir.
Araştırmanızı yaparken tavuk, dana eti veya balık gibi yüksek kaliteli bir hayvansal protein kaynağıyla başlayan köpek maması arayın. Ancak Fransız Bulldog’ları kolayca aşırı kilo alabildiklerinden, ne kadar yağ yediklerine dikkat etmek önemlidir. Köpeğinize besleyici bir diyet vermek istiyorsanız, orta yağlı seçeneklere sadık kalın ve yağ oranı yüksek veya tehlikeli yağlar içeren öğünlerden uzak durun. Sınırsız enerjilerine rağmen, Fransız Bulldog’ları aşırı miktarda karbonhidrat tüketirlerse aşırı kilo alabilirler. Bu sorunu önlemek için köpeğinize arpa, tatlı patates veya esmer pirinç gibi tam tahıllar açısından zengin bir diyet sağlamak en iyisidir.
Fransız Bulldog’ları da sıklıkla gıda alerjileri yaşarlar. Köpeğiniz buğday, soya veya mısır gibi yaygın alerjiler içeren bir öğünün ardından gastrointestinal sıkıntı, deri döküntüleri veya diğer semptomlar sergiliyorsa, farklı bir mama markasına geçmeniz gerekebilir. Veterinerinizle görüştükten sonra, gerekirse hipoalerjenik mamalar seçebilirsiniz.
4. French Bulldog İçin Egzersiz İhtiyaçları ve Önerilen Aktiviteler
French Bulldog egzersiz ihtiyaçları, küçük boyutları nedeniyle orta ila düşüktür. İyi sağlık, mutluluk ve beyin uyarımını sürdürmek için düzenli egzersize ve eğlenceye ihtiyaçları vardır. Ancak bu köpekler brakisefaliktir, yani burunları kısadır, yüzleri düzdür ve burun delikleri dardır. Bu nedenle, bireyler özellikle sıcakken veya egzersiz yaparken nefes almada zorluk çekerler. Oyun oynarken veya egzersiz yaparken, köpeğinizde ağır nefes alma, hırıltı, öksürük veya zor nefes alma gibi sıkıntı semptomlarına dikkat edin. Bu semptomlardan herhangi birini gördüğünüzde, Frenchie’nize bir mola vermeniz en iyisidir.
Bir Fransız Bulldog’un nefes alması, koşum takımı yerine tasma kullanırsanız daha da zorlaşabilir. Daha Vücutlarındaki basıncın dağılımı, bir koşum takımına geçerek sağlanabilir. Köpeğinizin solunum hızını takip edin ve egzersiz programını uygun şekilde değiştirin. Frenchie’nizin davranışlarını takip etmek, düşük etkili egzersizler yapmak ve gerektiğinde ara vermek, sağlıklarını ve mutluluklarını sağlamak için uzun bir yol kat edecektir. Nefes alması veya egzersiz rejimi konusunda endişeleniyorsanız veterinere kontrol ettirin.
5. French Bulldog için Bakım Tavsiyeleri
Diğer köpek ırklarıyla karşılaştırıldığında, French Bulldog aktivite veya bakım açısından çok az şey gerektirir. Ancak refahlarını sağlamak için bazı basit bakımlara ihtiyaç duyarlar. Bu köpeklerin kısa, ipeksi tüyleri az bakım gerektirir. Tüyleri, yumuşak kıllı bir fırça ile düzenli fırçalama ve temizlik için periyodik yıkama ile sağlıklı ve parlak kalacaktır. Ayrıca, kulaklarını temizlemek ve tırnaklarını düzenli olarak kesmek önemlidir. Frenchie’ler için temiz ve sağlıklı bir ağız sağlamak kritik öneme sahiptir çünkü diş sorunlarına eğilimlidirler. Köpeğinizin nefesinin ferah kalmasını ve diş sorunlarının önüne geçmek için onu sık sık fırçalayın ve düzenli olarak diş hekimine götürün.